viernes, 28 de noviembre de 2008

Video del discurs d'en Pau en homenatge a en Toni Monserrat

A l'acte d'entrega del Premi Antoni Monserrat i Moll es va entregar una placa a la familia; després de la recollida vaig dir unes breus paraules.

Adjunt el video i la transcripció del discurs (hauren de perdonar l'audio, però la reportera era una aficionada, na Marta Monserrat Benedicto, i la càmara de video de les barates).





Bon vespre a tothom,

Autoritats, amics, familia…

Abans de res volem donar les gràcies a tots per asistir en aquest acte.

Agrair, en nom de la familia d’en Toni Monserrat i en el meu propi, al Govern Balear, a la seva Conselleria d’Economia i a l’Ibestat, el fet de considerar oportú convocar aquest premi Antoni Monserrat i Moll al mèrit estadístic.

Sense la voluntat allargar-me massa, m’haureu de permetre fer una breu aproximació a la figura del meu pare. Com a persona i com a economista.

Crec que a en Toni li agradaría que el recordassim, bàsicament, com a una bona persona, una persona que contagiava ganes de viure, entregada a la seva gent i a la seva feina. Una persona íntegra i un treballador incansable, com bé sabeu molts dels seus antics col-laboradors.

Va tenir sempre molt clar el perquè del seu treball: posar el seu gra d’arena a millorar el benestar de les persones. Com a sindicalista en un principi i com a empresari i treballador després.

En Toni pensava que la tasca d’un economista era apropar la seva feina a la gent. Dotar a la societat d’eines per interpretar i poder millorar l’ economía de les nostres Illes.

Va ser un honor i una satifacció personal esser anomenat Director General d’Economia del passat Pacte Progrés. Una experiencia com a gestor públic que mai oblidaria.

Volem incloure en el nostre agraiment a totes les persones i intitucions públiques que facilitaren la seva tasca de recerca estadística, proporcionat-li les dades necessàries per a poder desenvolupar el seu treball.

Va col-laborar estratement amb els mitjans de comunicació, aliats en la seva creuada de fer arribar a tothom el seus estudis i treballs.

Menció especial als seus darrers anys, dedicats en cos i ánima a Catisa i als seus traballadors, fàbrica de bijuteria que li permeté coneixer amb profunditat Menorca i els menorquins.

Un record especial a les persones que ens han deixat i voldrien estar en aquest acte. Vull mencionar especialmente al pare d’en Toni, en Pau Monserrat Palerm, gran pintor que ens va deixar poc després del seu fill. Donar l’enhorabona, com sempre feia ell, a la seva mare Magdalena Moll Cifre, que benhauradament pot asisitir a l’entrega d’aquests premis que duen el nom del seu fill gran.

El nostre pare estaría molt content de rebre aquest reconeixament en forma de premi. En nom d’ell, i amb orgull de fills, donam les gràcies al Govern Balear per aquest premi, i a tots vosaltres per la vostra assistència.

No hay comentarios: